domingo, 12 de mayo de 2013

L'activitat humana sobre la biosfera

Pèrdua de diversitat animal
Com es comentava anteriorment, en altres apartats, la destrucció dels boscos repercuteix en la destrucció dels hàbitats naturals, tot això provoca que molts animals s'hagin de desplaçar cap a nous hàbitats, ocasionant alteracions en l'ecosistema i, encara més greu, l'eliminació de més espècies per la introducció d'espècies exòtiques.  A més, s'ha de sumar, les espècies que no poden mantenir-se en els nous hàbitats, per culpa de la poca adaptació que tenen o per la contínua explotació humana dels seus hàbitats.


Destrucció del medi ambient
Gràcies a totes les activitats i la informació proporcionada ens ha arribat a conscienciar i a fer-nos veure, que la destrucció de les selves i boscos, no és una bestiesa, que estan allà per alguna cosa, tal com proporcionar oxigen, mantenir la temperatura de la Terra i la seva humitat. Saben-ho ens adonem que sense això, la raça humana no pot existir i que per culpa l'explotació de la biodiversitat forestal, la creació de conreus per el pasturatge, explotació de mines, construcció de carreteres i tota modificació humana sobre el medi  a poc a poc, hem anat malferint al medi fins a punts insostenibles quasi.
Cada any a la terra, es perden milions d'hectàrees per culpa de la intervenció humana, provocant que en el cas de Àfrica, Àsia o el Pacífic, s'hagin perdut ja un 10% d'hectàrees respecta l'any anterior. Tot això té un gran impacte mediambiental, que provoca la desaparició de moltes espècies i causant la destrucció del equilibri de la naturalesa, poden arribar a causar nivells insostenibles per als humans i per a la resta d'éssers vius.



Desertització i desforestació

A mesura que anavem fent les activitats demanades hem anat aprenent moltes coses: qué és la desertització, qué és la desforestació, que ambdues estan estretament relacionades de manera que la desforestació es un gran factor de risc de desertització,etc.
Però sobretot ens han servit per apropar-nos més al tema i a concienciar-nos de que l'ésser humà és el causant d'aquests greus procesos de destrucció de la nostra biosfera. Perque fent desapareixer la flora d'una regió o fent desapareixer el sòl fèrtil té unes conseqüències derivades força importants també. I el coneixement porta a la reflexió: saber que pot arribar a passar si les coses segueixen així ens porten a adonar-nos que les coses han de canviar el més aviat possible.
El que sovint passa és que els organismes polítics no sempre fan el que haurien de fer, moguts per interessos casi sempre econòmics. Però realment val la pena enriquir-se a costa de destruir el nostre planeta?


3 comentarios:

  1. Veig que heu fet les vostres reflexions i que heu penjat vídeos al vostre bloc complementant les aportacions, tot això fa més engrescador el bloc i permet copsar l'atenció de possibles lectors, ara bé, cal que torneu a mirar els escrits i que els retoqueu ja que la redacció no és molt bona, està una miqueta liada. :)

    ResponderEliminar
  2. Veig que no heu penjat el vostre reportatge.

    ResponderEliminar
  3. Continueu sense haver penjat el vostre reportatge

    ResponderEliminar